Pronájem bytu ve vlastnictví města Velká Bíteš

Žádost o pronájem bytu ve vlastnictví města Velká Bíteš

  • základní informace – odbor majetkový prostřednictvím podatelny přijímá žádosti o pronájem bytů na předepsaném formuláři a vede jejich evidenci. Žádosti jsou přijímány a evidovány dle Pravidel pro pronajímání bytů ve vlastnictví města Velká Bíteš, které byly schváleny RM usnesením č. 17/20/15/RM dne 22.06.2015.

Kdo je oprávněn podat žádost

  • Žadatel o městský byt musí být zletilý, způsobilý k právním úkonům, nemá vlastnické právo k domu nebo bytu (v případě manželů nebo vztahu druh a družka žádný z nich), nemá vůči městu Velká Bíteš žádné dluhy po splatnosti, nemá exekuci a dá souhlas ke zpracování údajů uvedených v žádosti ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění.

Jakým způsobem a postupem zaslat žádost

  • Žádost  o nájem městského bytu podává žadatel na předepsaném formuláři, který je k dispozici na internetových stránkách města Velká Bíteš → městský úřad → dokumenty → odbor majetkový → úsek bytů: výběr příslušeného dokumentu. Žádost lze podat osobně, zaslat poštou na Městský úřad Velká Bíteš, Masarykovo náměstí 87 595 01 Velká Bíteš, elektronicky se zaručeným podpisem na adresu: podatelna@vbites.cz nebo do datové schránky města 67zb7hf.

Jaké jsou podmínky a postup přidělení bytu

  • Žadatel musí splnit podmínky (např. zletilost, způsobilost, apod.), které jsou uvedeny v Pravidlech pro pronajímání bytů ve vlastnictví města Velká Bíteš. Je povinen neprodleně informovat o změnách údajů uvedených v žádosti. Povinností žadatele je nejpozději do 31.01. následujícího roku bez vyzvání oznámit, zda na své žádosti trvá. K tomuto účelu slouží tiskopis „Obnovení žádosti o přidělení bytu“, který je také dostupný na internetových stránkách města Velká Bíteš. Pokud tak neučiní, bude žádost ze seznamu žadatelů vyřazena.
  • Výběr žadatelů je prováděn v souladu s pravidly - doporučuje odbor majetkový, rozhoduje Rada města Velká Bíteš

Kde, s kým a kdy lze žádost řešit

  • MěÚ Velká Bíteš, Masarykovo náměstí 87, 595 01 Velká Bíteš, odbor majetkový, II. budova, I. patro, dveře číslo B19, správa bytových a nebytových prostor – Ing. Jana Švecová, telefon: 566 789 136, mobil: 727 819 679, Dana Lipavská, DiS., telefon: 566 789 135, mobil: 724 934 363. 

 

Jaké jsou lhůty pro vyřízení

Městský úřad Velká Bíteš prostřednictvím odboru majetkového oznámí do 30 dnů po obdržení žádosti žadateli o byt, zda byl zařazen do seznamu žadatelů o pronájem městského bytu, případně z jakého důvodu nebude jeho žádost evidována.

Pravidla pro pronajímání bytů ve vlastnictví města Velká Bíteš

docxPlatna_pravidla_prideleni_bytu.docx30.75 KB

Formuláře:

Město Velká Bíteš Obnoveni_zadosti_o_pronajem_bytu.docx 39 Kb

Město Velká Bíteš Vyjadreni_osetrujiciho_lekare_k_zadosti_o_pronajem_bytu_v_dome_s_pec_sluz.doc 26.00 Kb

Město Velká Bíteš Zadost_o_pronajem_bytu.doc 39.00 Kb