Přístavba a stavební úpravy kulturního domu

 

mmr cr rgb

 

Vážení občané,

dne 24.08.2023 byla předána k užívání dokončená stavba "Přístavba sociálního zařízení a stavební úpravy Kulturního domu Velká Bíteš, včetně přeložky přípojky plynu".

Stavba byla zrealizována podle schválené projektové dokumentace bez podstatných odchylek a v požadované kvalitě. První akce, která prověřila funkčnost stavby po znovuotevření, byly Bítešské hody, jejichž program se částečně konal i v kulturním domě. Nyní po třech měsících normálního provozu je zřejmé, že kulturní dům po úpravách dobře slouží svému účelu a je připraven na nadcházející plesovou sezónu.

Současně s přístavbou nového sociálního zázemí a stavebními úpravami uvnitř kulturního domu byly realizovány i nutné související stavby, konkrétně příjezdová komunikace k přístavbě, parkovací stání pro invalidy a nový úsek jednotné kanalizace. I tyto venkovní objekty byly dokončeny.

Projekt byl realizován za přispění prostředků státního rozpočtu z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

 

Venkovní 01Venkovní 02Venkovní 03

 

 

 

 

 

 

 

 

Ing. Michal Lukášek
Odbor investic a rozvoje
Městského úřadu Velká Bíteš

 

Vážení občané,

dne 26.09.2022 bylo předáno staveniště a tím byla zahájena stavba "Přístavba sociálního zařízení a stavební úpravy Kulturního domu Velká Bíteš, včetně přeložky přípojky plynu".

Dodavatel stavby, společnost ATIKA - LYSÝ, s.r.o. z Velkého Meziříčí, byl vybrán v otevřeném zadávacím řízení podle zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek. 

Stavba bude probíhat do srpna roku 2023 a zahrnuje vybudování přístavby o dvou nadzemních podlažích u jihovýchodního rohu kulturního domu (směrem k zimnímu stadionu), ve které bude nové sociální zázemí kulturního domu. Tím dojde k uvolnění prostoru původních záchodů uvnitř kulturního domu, kde bude nově umístěno WC pro imobilní a kanceláře. Přístavba bude obsahovat výtah, čímž se zajistí bezbariérový přístup do obou podlaží kulturního domu. Práce budou probíhat nejprve venku, normální provoz kulturního domu bude zajištěn až do konce března 2023, aby nebyla narušena plesová sezóna. Dojde ale k uzavření prostoru mezi kulturním domem a zimním stadionem, kde bude vymezený koridor pouze pro přístup ke stadionu.

Zároveň s přístavbou budou řešeny venkovní plochy na jižní straně kulturního domu (směrem k ulici Vlkovská).

Projekt přístavby kulturního domu je realizován za přispění prostředků státního rozpočtu ČR z programu 11782 - Podpora rozvoje regionů 2019+ Ministerstva pro místní rozvoj.

 

Ing. Michal Lukášek
Odbor investic a rozvoje
Městského úřadu Velká Bíteš