Slavnostní zahájení nové linky BRNO – JEDOVNICE a uvedení 12 nových busů do provozu

majitelé firmy_a_řidiči_provozu_JedovniceDne 30. dubna 2021 v areálu firmy BDS-BUS, proběhlo slavnostní uvedení nových autobusů pro JMK skupinu č. 12 linka Jedovnice – Brno a k tomu obslužné linky. Toto bylo vysoutěženo rámci výběrového řízení JMK na provozování pravidelné veřejné autobusové dopravy do roku 2030.


Firma BDS-BUS uspěla prozatím i v dalších 7 skupinách. Jejich provoz bude nabíhat postupně na základě postupného podepisování jednotlivých smluv a termínových možnostech jednotlivých dodavatelů autobusů.
Slavnostního zahájení se zúčastnili zástupci JMK a KORDIS, zástupci dodavatelů, spolupracujících firem, kolegové, noví řidiči na této lince a zástupci medií.

Bylo představeno 12 nových busů vybavených dle požadavků zadavatele, JMK a Kordis, včetně barevného provedení autobusů v provedení JMK.

Všechny busy jsou plně klimatizované, vybavené zvýšeným výkonem vytápění, všechny jsou nízkopodlažní, bezbariérové se dvěma místy pro invalidní vozíky či kočárky, zasklením kabiny řidiče z důvodu jejich ochrany před různými nemocemi, robotizovanými převodovkami, dvojitým zasklením bočních skel pro lepší teplotní komfort, vybavené moderním systémem odbavení, komfortním sedadlem řidiče, ledničkou pro řidiče a mnoha dalšími vylepšeními pro bezpečnou jízdu a pohodlí řidiče, včetně couvací kamery.
Tato počáteční investice je ve výši cca 60 milionů Kč, celková investice během následných dvou let bude činit cca 500 milionů Kč.
Na páteřní lince Jedovnice – Brno bude jezdit i přípojný vozík pro přepravu jízdních kol.

ZA firmu BDS-BUS se zúčastnili majitel Ing. Miloslav KLIMENT, spolumajitel a syn Ing. Michal KLIMENT a jednatel a výkonný ředitel Ing. Ladislav STUDENÝ a vedoucí provozu Jedovnice pan Zdeněk FRANC.
Všichni účastníci slavnostního zahájení byli negativně testováni na Covid.

Ing. Miloslav Kliment, jednatel BDS-BUS, s.r.o.

Foto: Archiv BDS-BUS