Dobrovolní hasiči z Velké Bíteše v sobotu pekli pro novoměstské zdravotníky štrůdly proti covidu

strudl-proti-coviduDobrovolní hasiči z Velké Bíteše společně se členkami Českého červeného kříže z Velkého Meziříčí pro novoměstské zdravotníky v sobotu dopoledne pekli „štrůdly proti covidu". S nápadem přišel organizační referent Sboru dobrovolných hasičů Velká Bíteš David Dvořáček, který sám pracuje jako záchranář-specialista ZZS Pardubického kraje, výjezdová základna Skuteč.


„I jako dobrovolní hasiči jsme se zapojili do zvládání následků pandemie covid-19. Ne každý má v současné době možnost nastoupit na výpomoc do nemocnic, kde je nyní situace více než kritická. Napadlo nás, že bychom doma upekli pár nohavic závinu a o víkendu je do Nového Města přivezli. Touto cestou jsme chtěli vyjádřit podporu a uznání všem, kteří pomáhají současnou situaci v ČR zvládnout," říká David Dvořáček.

Dobrovolní pekaři nakonec připravili balíčky se slaným a sladkým závinem, kávou nebo čajem a tabulkou čokolády. Kromě štrůdlů to byly i dorty, svatební koláčky a bábovky. Celkem z Velké Bíteše a Velkého Meziříčí dobrovolní hasiči a zástupci Českého červeného kříže přivezli 10 krabic plných dobrot. Radost udělali zdravotníkům z celého interního oddělení, neurologie, gynekologicko-porodnického oddělení, dětského oddělení a na Urgentním příjmu.